top of page

הטעויות הגדולות בגיוס כוח אדם

 

קודם כל, זאת לא בושה להודות שאתם, כמנכ"לים או בעלי עסקים, לא יודעים ולא רוצים להתעסק עם גיוס עובדים. בשביל זה יש חברות מקצועיות שזאת המומחיות שלהם, ועושים זאת בהצלחה. גם אנחנו פתחנו שרות גיוסים ללקוחות שצריכים.

 

אבל, אם אתם כבר החלטת לעשות את זה, אז בבקשה, עשו כמו שצריך.

 

להלן הטעויות הגדולות ביותר שנתקלנו בהם בנושא כוח אדם. אל תעשו אותם!

 

1. ניסוח לא טוב של מודעת דרושים

 

נקודת ראשונה וחשובה ומקור לכשל על ההתחלה.

צריך להקדיש זמן ומחשבה, לנסח את ההגדרות ודרישות התפקיד בצורה הנכונה ביותר, לבחור את הנקודות שחשובות שלנו ולהדגיש אותן במודעה, כך שנמנע מהן במידת האפשר.

אם לדוגמא אנחנו צריכים מנהלת עד השעה 18:00, חשוב לציין את זה בגדול, וכך כל אישה שרואה את זה תיקח את זה בחשבון מראש אם היא מעוניינת להתמודד על התפקיד, או משרת מכירות ללא רכב, כדאי להדגיש ולסנן את כל אלו שמעוניינם בתפקיד שטח עם רכב צמוד (ודלק חופשי).

זה נכון שכיום הרבה מהמשרות נשלחות בסוג של "אוטומט", אך עדיין הניסוח הטוב ימנע מכם מלהתעסק עם הרבה לא רלוונטים.

 

2. מתבלבלים מרוב קורות חיים

 

בדרך כלל כשמפרסמים משרה, מקבלים הרבה קורות חיים.

נתקלנו פעמים רבות במצב שמנהל מציג תקייה עם 30-60 קורות חיים שפשוט מחכים שיקרה נס ומישהו יסתכל עליהם. אם כבר פרסמתם, מצאו את הזמן לסנן אותם ולמצוא את המתאימים.

אמנם זה מצריך שתפנו איזה שעתיים (שאין לכם), אבל זה יהיה משתלם בסוף והעובד שיגוייס יפחית מכם לחץ ועומס עבודה.

 

3. לא עושים ראיון טלפוני מקדים

 

טעות חמורה מאוד, שעולה לכם בהרבה זמן ועצבים.

אל תבקשו מהמזכירה פשוט לזמן אותם לראיון עבודה, אלא השקיעו את הזמן הנוסף (שוב, שאין לכם) ובצעו שיחה טלפונית.

זהו שלב חובה משום שהוא נטול הלחץ של ראיון פרונטלי פורמלי, בו אנשים בדרך כלל עדיין טבעיים ונינוחים וניתן לקבל הרבה תשובות כנות וטובות.

זאת ההזדמנות "להכות" בהם עם האתגרים של התפקיד כמו שעות ארוכות או מורכבות כזאת או אחרת ולראות איך הם מגיבים לזה, בזמן אמת.

 

4. לא שואלים את השאלות הנכונות

 

במידה ועבר את הראיון הטלפוני, בראיון הפרונטלי, הרעיון הוא להבין מי יושב מולכם, וכמה שיותר מהר.

אל תיכנסו לפרזנטציה ארוכה על העסק והתפקיד, אלא חקרו בצורה מנומסת את המועמדים עד שאתם באמת מכירים אותם במידת האפשר. תנו להם לספר על עצמם ותרגישו חופשי לשאול שאלות חודרניות ופרטיות (בגבולות הסביר כמובן) כמו במה בן הזוג עוסק, מהם צפיות השכר שלהם (לפני שתחשוף את שלכם), תחביבים וכל נתון אחר שיראה לכם שהמועמד הוא העובד המתאים ביותר עבורכם.

 

5. לא מדברים עם ממליצים

 

הטעות האחרונה בשרשרת והטיפשית ביותר (לדעתנו) מכולן.

תמיד בקשו 2-3 ממליצים מכל מועמד שעבר את הראיון הפרונטלי, ולפני שאתם בוחרים התקשרו ושמעו אותם, ובצעו גם להם "מיני" חקירה על האדם. שאלות כמו "איך הוא הסתדר חברתית" או "האם הוא נהג לאחר" יכולים לחשוף הרבה על האדם.

 

שיהיה בהצלחה!

 

bottom of page