ניהול זמן - למה אתם לא מספיקים את כל מה שתכננתם?
קרה לכם שקמתם בבוקר עם ידיעה ברורה מה הולך לקראת היום, הכנתם בראש רשימה של כל הדברים שתספיקו, הייתם בהתלהבות לגבי זה, הגעתם לעבודה והיום קיבל "חיים משלו" ובסוף היום גיליתם שהספקת שליש ממה שרצית?
למה זה קורה?
ישנם מספר פקטורים שחייבים להבין כדי באמת לשלוט בזמן. הנה החשובים ביותר:
1. כל פעם דבר אחד
הטעות, בה' הידיעה, אצל עובדים במהלך יום עבודה, היא לפתוח מספר משימות במקביל, או לנהל מספר תקשורות עם מספר גורמים במקביל. הדבר יוצר עומס לא נחוץ, ומשימה שיכולה לקחת 10 דקות, לוקחת פתאום יומיים, פשוט בגלל שלא קיבלה את תשומת הלב הנחוצה. התיחסו לכל משימה בכבוד ובחשיבות, ובצעו אותה עד הסוף. אל תפתחו כמה במקביל.
2. לטפל עד הסוף, בבקשה
מספר 2 ברשימה, אבל חשוב לא פחות: למרות שהתרגלנו, אסור לטפל במשהו באופן חלקי. זאת טעות. להתחיל לטפל במשהו, נאמר לקרוא מסמך שמצריך אישור, ובאמצע להניח אותו בצד ולומר לעצמך: אחזור לזה מאוחר יותר. הנזק העיקרי פה הוא בתשומת לב תקועה. המסמך הזה, כל עוד לא סיימתם לקרוא אותו, ממשיך להסתובב איתכם בתודעה איפשהו, מנקר שצריך לסיים אותו, ומפריע לכם להתרכז ולחשוב על נושאים חדשים הדורשים את תשומת לבכם. תכפילו את זה ב-100 משימות פתוחות, ותבינו את גודל הבעיה ואת הקושי לתפקד ככה.
3. לאכול ולישון טוב
מאוד מאוד חשוב. אנשים שישנים 4 שעות בלילה, לא אוכלים ארוחת בוקר מסודרת, צורכים משקאות ממותקים בכמויות, הם עובדים פחות יעילים ומספיקים פחות. חד משמעית. המיינד והגוף שלכם הם מכונות מעולות, אבל זקוקות לתחזוקה. תזניחו אותן, והן תעבודנה פחות טוב.
7 שעות שינה בלילה, ארוחות בוקר וצהריים מזינות, ושתיית הרבה מים, יגרמו ליעילות שלכם לעלות וכך תצליחו לנהל את הזמן שלכם טוב יותר ולהספיק הרבה יותר.
________________
הכותבת הינה קסניה קיש, סמנכ"ל לקוחות