top of page
מציאת נקודת האיזון - המפתח להצלחה הפיננסית של העסק
בכל פעם בה אני נתקל בבעל עסק אשר עובד קשה, מכניס הרבה כסף, אבל "לא גומר את החודש", אני יודע דבר אחד ברור - נקודת האיזון הפיננסית האמיתית של העסק לא ידועה לו. זה תמיד המצב!
הדבר מאוד פשוט: כל עוד אין לכם את המספר שאתם צריכים, יהיה לכם קשה מאוד להצליח. לדוגמא: בעל עסק חישב וגילה שהוא זקוק ל-80,000 ש"ח כדי לעמוד בכל התחיבויות, לשלם שכירות על המשרד, משכורות עובדים ורכבים. הוא הפנים את המספר הזה וזאת המטרה החודשית שלו בהכנסה, והוא באיזור הזה כל חודש, פחות או יותר, אבל זה לא המספר האמיתי! הוא לא לקח בחשבון את המשכורת שלו, או את החיסכון שהוא חייב חייב חייב לשים כל חודש. הדבר יוצר בור של 20 אלף ש"ח כל חודש, בנוסף לכל מיני "עיזים" קטנות בדרך, וכך הוא נאבק, מושך כספים הביתה מכל מיני כיוונים, מעמיק את הגרעון וההלוואות, ולא מבין למה!
אז מה עושים?
1. מגלים מהי נקודת האיזון האמיתית
מכינים טבלה מלאה ובה רושמים את כל ההוצאות של העסק, כולל הלוואות כמובן, מיסים, קבלני משנה ומשכורות. אם הן משתנות ולא קבועות, יש לעשות ממוצע של כל הכנסה ב-3 חודשים האחרונים. הדבר כולל את המשכורת שאתם צריכים כדי לפרנס את משפחתם בכבוד (אחרת למה אנחנו עושים את זה) פלוס חסכון מכובד של כמה אלפים בחודש.
כך אתם מקבלים מבט מלא ומפוקח של כמות ההוצאות המדוייקת. הדבר הזה מאוד חזק - הוא שם שם את המספר האמיתי של ההכנסה שאתם צריכים, וגם אם זאת סטירת לחי קשה, לפחות עכשיו אתם יודעים איפה אתם חיים.
משימה מעשית:
-
הורידו את טופס טבלת ההוצאות >>>
-
מלאו את הסעיפים בהוצאות לפי ממוצע של ה-3 חודשים האחרונים.
-
בחסכון אל תתקמצנו! שימו 5% לפחות מהמחזור. רק ככה תצרו לכם איזהו עתיד במדינה הזאת.
-
סכמו את השורה התחתונה שהיא נקודת האיזון.
-
עכשיו אתם יודעים מהו המספר המינימלי להכנסה שאתם חייבים לייצר כל חודש! ברוכים הבאים לכדור הארץ!
2. מבררים מהי ההכנסה החודשית שלכם
אני מגלה המון עסקים שלא ממש יודעים כמה הם מכניסים! זה ממש מטורף בעיני! חייבים לדעת בדיוק, על השקל, כמה נכנס כל חודש. רק כך תוכלו לדעת האם אתם ביעד, ואם לא, מה צריך לעשות כדי לעמוד בנק' האיזון.
משימה מעשית:
-
בין אם אתם עובדים עם תוכנה ממוחשבת או בפנקס, אתם חייבים לעשות סיכום מדוייק של ההכנסות. אז קדימה, סכמו את ה-3 חודשים האחרונים.
-
עדיף להכניס את המספרים לטבלה ולהוציא גרף, שאותו ניתן לנתח, אבל זה כבר למתקדמים. בהזדמנות אחרת אסביר על החשיבות של גרפים וקביעת מצבי פעולה על פיהם.
3. מטפלים בהתאם
מצד אחד - בודקים האם ואיך ניתן להפחית הוצאות. זה כולל המון משתנים, אבל צריך לתקוף אותם אחד אחד, בסבלנות. הבנקים פעמים רבות הם הקלים ביותר. ניתן להפגש עם הבנקאי (או בנקאים, תלוי כמה בנקים יש לכם) ולראות איך ניתן להפחית את נטל ההלואות החודשיות. גם שיחה עם ספקים ונותני שירות לבצע הפחתה של עלויות יכולה לעזור.זה קל יותר כשאתם עושים את זה כחלק מתוכנית הבראה מלאה של העסק, ולא באופן ספורדי. אתם תתיחסו לזה ביותר רצינות, ולכן הספקים גם יתיחסו לזה ביותר רצינות.
מצד שני - לעשות יותר כסף! יותר שיווק ויותר מכירות. לא כולם שומרים על קשר עם מאגר ההכנסה הגדול ביותר שלהם - לקוחות העבר שלהם - וגיליתי לתדהמתי שחלק מהעסקים אפילו לא מנהלים רישום ופרטי קשר של הלקוחות. המון המון הכנסה הולכת לאיבוד ככה.
זכרו - ההפסדים הגדולים ביותר שלכם הם לא בהשקעות כושלות או בשיווק שלא עבד, אלא בהכנסה שלא הכנסתם!
השתוללו בשיווק - תעשו מלא רעש! קמפיינים ללקוחות חדשים, קמפיינים ללקוחות קיימים, פייסבוק, גוגל, השתתפות בכנסים ונטוורקינג, פליירים והודעות וואטס-אפ - השמיים הם הגבול!
משימה מעשית:
-
הכינו רשימה של כל הלקוחות מהשנה האחרונה.
-
שלחו לכל אחד מהם מסר אישי: וואטסאפ, אי-מייל, מכתב ידני או ביקור אישי. העיקר שתגיעו אישית לכולם. תשאלו לשלומם ותראו האם הם זקוקים לעזרתכם. תתעניינו באמת! קבעו פגישות והוציאו הצעות מחיר לכל עניין קל.
-
היזכרו מה היה הקמפיין המוצלח ביותר שהביא לקוחות אי פעם - גוגל, פיסבוק, טלפונים, נטוורקינג, קמפיין לידים וכו'. מצאו את הדרך לבצע זאת שוב, למרות שיקולים של עלויות או חגים או ירקות אחרות. פשוט לעשות. עוד היום בבקשה!
עכשיו, אחרי שהבנתם את הנקודות העיקריות של הצלחה פיננסית, אתם מוזמנים לקבוע שיחת יעוץ טלפונית.
לחצו כאן <<>> והשאירו פרטים עם הזמן הנוח ביותר ונתאם שיחה. יאללה בהצלחה!
<< לחצו לתיאום שיחת יעוץ ללא עלות >>
bottom of page